Електромобілі в Україні: МВС вперше оприлюднило статистику

Протягом 2016 року та до березня включно 2017 року в Україні було зареєстровано 2284 електромобіля. Такі дані опублікував головний сервісний центр МВС. Додатково центр надав інформацію з реєстрації за регіонами, які марки популярніші за інші та навіть який колір переважає.

«Екологічні та економні електромобілі все частіше знаходять собі прихильників серед українців, про це свідчить той факт, що Україна увійшла у ТОП-10 найбільш розвинених ринків електромобілів європейських країн за інформацію рейтингу видання InsideEVs», – йдеться у повідомленні.

Найбільший попит на електромобілі за даними сервісних центрів МВС прослідковується у м. Києві, Одеській та Харківській області, слідом йдуть Дніпропетровська, Львівська, Київська та Запорізька області.

Не пропустіть:  12 великих міст світу домовилися про екологічні автобуси

У першому кварталі 2017 року показники зросли майже вдвічі – 620 зареєстрованих авто, у порівнянні з першим кварталом 2016 року –  294 зареєстрованих авто.

Найпопулярніший колір серед зареєстрованих електромобілів – сірий (34,2%). Більше половини автомобілів марки Nissan (1867 авто).

«Будь-який електромобіль, так само як і авто з двигунами внутрішнього згоряння, потрібно реєструвати у сервісних центрах МВС. Процес реєстрації немає жодних відмінностей від реєстрації звичайних автомобілів», – нагадують у сервісному центрі.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir