КМДА розробить план рекультивації сміттєзвалища в Підгірцях під Києвом

У 2017 році Київська міська державна адміністрація планує розробити план рекультивації сміттєзвалища в селі Підгірці Київської області і перетворення його в екологічно безпечний об’єкт.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Передбачено в цьому році почати проект рекультивації, фактично закриття карт полігону. Що таке рекультивація? Це перетворення сьогоднішньої ситуації на полігоні в екологічно безпечну. Це низка заходів, спрямованих на ліквідацію негативних наслідків існування полігону для майбутніх поколінь“, – сказав він.

За його словами, до рекультивації залучатимуть як вітчизняних, так і іноземних фахівців.

В Україні немає цивілізованої практики рекультивації полігонів. У нас є домовленість щодо виконання угоди, але роботи не завершаться в 2018 році. Це певна низка заходів, які треба провести“, – зазначив чиновник.

Пантелеєв додав, що цього року також планується провести модернізацію існуючої станції очистки фільтрату. Після проведених робіт очікується, що потужності станції будуть збільшені в 2-2,5 рази.

Не пропустіть:  Екологічний комітет ВР підтримав євроінтеграційний законопроект "Про відходи"

За даними ПАТ “Київспецтранс”, щодня в тілі полігону утворюються 200 кубометрів фільтрату. За 25 років експлуатації звалища утворилося не менше 1,5 млн кубометрів фільтрату. Очисна станція Rochem, встановлена на звалищі в Підгірцях, наразі переробляє приблизно 100 кубометрів фільтрату на добу. Згідно з планом розширення потужностей, вона зможе переробити фільтрат, який накопичився за 6 років. Водночас досі не знайдений спосіб безпечної утилізації концентрату, якого після переробки фільтрату утворюється не менше 100 тис. кубометрів.

КМДА планує закрити полігон у Підгірцях у жовтні 2017 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir