Семерак пообіцяв продовжити видачу екокредитів забруднювачам

Міністерство екології та природніх ресурсів у 2017 році продовжить видавати екокредити українському бізнесу на встановлення нового обладнання для очищення викидів у атмосферне повітря.

Про це у програмі «Політклуб» з Віталієм Портниковим на Еспресо. TV повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він нагадав, що минулого року Мінприроди запропонувало кредитування підприємствам зі списку ТОП-100 найбільших забруднювачів.

«З державним банком ми домовилися про формування нової фінансової політики кредитування за пільговими відсотками забруднювачів українських, які готують і реалізують проекти по зменшенню викидів», – сказав міністр.

Перший екокредит на суму 1 млн доларів отримав меткомбінат «Запоріжсталь», що входить до металургійної групи «Метінвест». У рамках проект планується встановлення газоочисної системи, що дасть змогу поліпшити екологічну ситуацію Запоріжжя та області.

Не пропустіть:  Імпортерів озоноруйнуючих речовин відбиратимуть через електронні торги

Кредитування надається у співпраці з державним «Укргазбанком».

«Вже є перші кредити в Запоріжжі, зараз ми ще 20 кредитів опрацьовуємо по всій іншій території. І для мене це є теж успіх, коли підприємці кажуть, що ми не можемо поставити новий фільтр, бо в нас немає коштів. А ми пропонуємо кредитні ресурси і впродовж року цей фільтр встановлюється і на 20% зменшуються викиди саме з цієї труби на металургійному підприємстві», – розповів Семерак.

Нагадаємо, «Укргазбанк» випустив екологічну чисту платіжну карту.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir