Україна страждає від браку води в водоймах і її низької якості – міністр екології

Водойми в Україні різко обміліли за останні роки, в країні немає жодного чистого озера або річки. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

В Україні в минулому і позаминулому році рівень наповнення річок був на позначці 20% від стандарту. Україна починає страждати від нестачі води, це пов’язано з вирубкою лісів, з нашою промисловою поведінкою, розчищенням річок“, – сказав міністр в ефірі телеканалу ZIK. Семерак підкреслив, що в країні немає жодного озера або річки, де якість води була б “за першим класом”.

Довідка.

Рівень забезпеченості України водними ресурсами вважається недостатнім і визначається формуванням річкового стоку, наявністю підземних і морських вод. Потенційні ресурси річкового стоку оцінюються в 209,8 куб. км, з яких місцевий стік на території України становить в середньому 52,4 куб. км, приплив – 157,4 куб. км. Найвищий рівень водозабезпечення жителів – у західних і північних областях України.

Не пропустіть:  Мінекології пропонує відновити екологічні перевірки на підприємствах

Всього на території країни більше 70 тис. річок, майже 50 тис. ставків, понад 20 тис. озер.

Основними споживачами води є промисловість (в першу чергу електроенергетика, металургія, хімічна промисловість), сільське господарство, житлово-комунальне господарство.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir