Україна увійшла до Ради Глобального екологічного фонду (GEF)

Україна увійшла до Ради Глобального екологічного фонду та цьогоріч eперше представлятиме в ній інтереси так званого Сусідства, до якого входять 13 країн (Албанія, Болгарія, Боснія та Герцеговина, Хорватія, Грузія, Македонія, Молдова, Чорногорія, Польща, Румунія, Сербія та Україна).

Про це повідомляє прес-служба Мінприроди.

“Участь в керівному органі Глобального екологічного фонду допоможе посилити співпрацю між ГЕФ та країнами Сусідства щодо спільної реалізації проектів, спрямованих на покращення стану довкілля”, – повідомив заступник міністра екології Микола Кузьо.

Зі слів Кузьо, це є підтвердженням міжнародної підтримки і визнанням нашими зарубіжними партнерами значних зрушень України в рамках діяльності Глобального екологічного фонду.

“Ми повинні не забувати, що Рада Фонду займається розробкою, затвердженням, переглядом та оцінкою політики щодо заходів, фінансованих ГЕФ, а також переглядом та затвердженням Робочої програми. Вважаю, що це важливий момент для України”, – пояснив він.

Представлятиме Україну та Сусідство у Раді Глобального екологічного фонду начальник відділу міжнародного співробітництва Мінприроди Владислав Марушевський.

Довідково:

Глобальний екологічний фонд (ГЕФ)  – найбільше джерело фінансування проектів, спрямованих на поліпшення стану глобального навколишнього середовища. Він виділив 9,2 млрд. дол США з власних коштів і залучив більше 40 млрд. дол США в порядку співфінансування для реалізації понад 2600 проектів в країнах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою.

Не пропустіть:  Новий сайт допоміг Мінприроди очолити рейтинг відкритості міністерств

ГЕФ надає гранти на здійснення проектів у таких галузях: біорізноманіття, зміна клімату, міжнародні води, деградація земель, захист озонового шару та стійкі органічні забруднювачі.

Головним керівним органом ГЕФ є Рада ГЕФ, куди входять 32 члени від держав-членів, які  представлені в Раді через так звані Сусідства.

Виконавчими агенціями ГЕФ, що здійснюють управління його проектами є 10 установ: Програма розвитку ООН, Програма ООН з навколишнього середовища, Світовий банк, Африканський банк розвитку (AfDB), Азіатський банк розвитку (ADB), Європейський банк реконструкції та розвитку (EBRD), Організація харчування та сільського господарства ООН (FAO), Міжамериканський банк розвитку (IDB), Міжнародний фонд розвитку сільського господарства (IFAD), а також Організація розвитку промисловості ООН (UNIDO).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir