Семерак назвав основні проблеми екологічної політики України

Відсутність лідера, неефективна система стимулювання дотримання екологічного законодавства та дублювання функцій нагляду і контролю в екологічній сфері. 

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час обговорення виконання Україною Угоди про Асоціації з ЄС, яке відбулося в Українському кризовому медіа-центрі, перерахував основні проблеми, з якими зіштовхується екологічна політика України, повідомляє Екопростір.

На перше місце Семерак поставив недостатній рівень усвідомлення питань охорони навколишнього природного середовища органами влади та тривалу відсутність лідера у цій сфері, через що робота у Мінприроди відставала.

“Друга проблема – неефективна система державного нагляду у сфері охорони навколишнього середовища”, – сказав Семерак. – “Той рівень інстурментів та покарань є недостатнім для стимулювання дотримання екологічного законодавства”.

Міністр додав, що іноді й саме екологічне законодавство в Україні відстає від сучасності.

Не пропустіть:  Поліція відкрила кримінальне провадження через обміління Шацьких озер на Волині

На третьому місці – дублювання функцій державного нагляду і контролю у сфері дотримання норма екологічного законодавства різними центральними органами виконавчої влади. Зі слів міністра, таких органів зараз сім, й нещодавно уряд прийняв рішення про створення восьмого (Держслужбу річкового і морського транспорту).

“У концепції реформування Державної екологічної інспекції ця проблема зафіксована і пропонується до вирішення”, – акцентував урядовець.

До переліку проблем Семерак додав вісутність врахування екополітики при розгляді медичної реформи, неефективне і непрозоре використання надр та інші.

Нагадаємо, Мінприроди підготувало для громадського обговорення оновлену Стратегію екологічної політики на період до 2030 року. Чинну редакцію Стратегії Остап Семерак назвав застарілою й такою, що потребує кардинальних змін.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir