Кабмін почав формувати кліматичну дорожню карту

Кабінет міністрів України запустив процес формування дорожньої карти ключових трансформацій і заходів із виконання оновленого Національно визначеного внеску (НВВ) до Паризької угоди.

Про це в п’ятницю, 27 серпня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. Зокрема, концепцію дорожньої карти представив очільник Міндовкілля Роман Абрамовський.

“Сьогодні одне з головних завдань Міндовкілля у сфері зміни клімату — розробити операційний план заходів із реалізації оновленого Національно визначеного внеску до Паризької угоди, щоб посилити внутрішню координацію і моніторинг виконання кліматичних цілей, а також задля розширення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та партнерами. Адже і уряд, і наші міжнародні партнери мають чітко розуміти, як Україна буде досягати кліматичних цілей та яка підтримка нам для цього потрібна. Тому ми розпочинаємо роботу над детальним планом і конкретними проєктами трансформацій”, — розповів Абрамовський.

У фокусі розмови була методологія формування плану заходів із виконання НВВ, календарний план його реалізації та пропозиції до нього.

Не пропустіть:  Україна бере участь в обговоренні правил Паризької угоди

За словами заступниці керівника Міндовкілля Ірини Ставчук, спочатку план має бути загально агрегованим за всіма секторами, що представлені в оновленому Національно визначеному внеску до Паризької угоди та результатах моделювання ЄБРР. Потім на основі цих заходів будуть сформовані пріоритетні ключові трансформації, які країна має виконати до 2030 року.

Процес формування дорожньої карти заходів у сфері зміни клімату Міндовкілля розпочало спільно з Мінфіном, Міненерго, Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мінекономіки, Мінрегіоном та Урядовим Офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції. Урядовці домовилися найближчим часом сформувати пакет пропозицій до проєкту операційного плану заходів із виконання НВВ.

За інформацією Екопростору, документ розроблятимуть за підтримки проєкту ЄС/ПРООН EU4CLimate.

Презентація

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir