Міндовкілля презентувало проект Морської стратегії

Відповідно до екологічного блоку Угоди про асоціацію з ЄС Україна має  впровадити положення Рамкової Директиви ЄС про морську стратегію. Проте на державному рівні досі немає законодавчого регулювання та програмних документів, де б належно відображалися заходи із поліпшення екологічного стану Чорного та Азовського морів.

Для імплементації Рамкової Директиви ЄС Міністерством підготовлено проєкт Морської природоохоронної стратегії України, яким передбачено заходи для поетапного досягнення та підтримки доброго екологічного стану морського середовища.

У Міндовкілля наголошують, що впровадження підходів законодавства ЄС у сферу охорони та використання морського середовища і схвалення цього документа створить правові підстави для запровадження принципів інтегрованого управління прибережними територіями, сприятиме приведенню стану морської екосистеми Чорного та Азовського морів до параметрів, визначених Рамковою директивою ЄС про морську стратегію як «гарний екологічний стан».

Стратегія передбачає розроблення:

  • морських національних планів дій для досягнення та підтримки доброго екологічного стану Азовського і Чорного морів на період 2022 – 2027 та 2028-2034 роки;
  • програми державного екологічного моніторингу морів України;
  • порядку розроблення і затвердження Планів інтегрованого управління прибережними територіями;
  • планів інтегрованого управління прибережними територіями Азовського і Чорного морів;
  • Національної доповіді про досягнення доброго екологічного стану Азовського та Чорного морів.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir