Комітет з енергетики рекомендував Раді прийняти закон по ВДЕ

Комітет Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні зі схваленими правками і техніко-юридичними доопрацюваннями законопроект №3658 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення умов підтримки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії».

За таке рішення комітету проголосували 19 депутатів. Проти висловилася тільки Анна Скороход.

Під час розгляду правок до даного законопроекту комітет не підтримав правку про продовження терміну дії «зеленого» тарифу, мінімум, на два роки.

За включення правки проголосувало всього 6 членів комітету.

Раніше про продовження терміну дії угод про купівлю-продаж електроенергії з ВДЕ просили депутатів в листі Американської торгової палати в Україні, Європейської бізнес-асоціації, Спілки українських підприємців, Американо-української ділової ради, CEO Club, а також Української вітроенергетичної асоціації, Української асоціацією відновлюваної енергетики та Європейсько-українського енергетичного агентства.

“Забезпечити підтримку переважної більшості інвесторів можливо шляхом включення поправки про продовження на два роки дії угод про купівлю-продаж електроенергії з ВДЕ в разі зменшення тарифу на 15% сонячних проектів і на 7,5% для вітрових проектів, введених в експлуатацію 1 липня 2015 року – 31 грудня 2019 року”, – йдеться в документі.

Верховна Рада розгляне законопроект у вівторок 21 липня на позачерговому засіданні. Питання стоїть першим на порядку денному Ради.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Фінальні дискусії з зеленої енергетики пройдуть найближчим часом - Буславець

Post Author: ecoprostir