З початку року підприємства сплатили майже 330 млн грн податків за викиди СО2

За січень-квітень цього року до бюджету України надійшло майже 330 млн грн податку за викиди СО2 стаціонарними джерелами. За аналогічний період 2019 року – 64 млн грн.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Загалом, до Держбюджету від сплати податку на викиди вуглецю 2019 року надійшло майже 1 млрд грн.

У відомстві також зазначають, що з 1 травня 2020 року по 31 грудня 2020 року, екологічний податок, що сплачується на території Донецької та Луганської областей (крім екологічного податку, що справляється за утворення радіоактивних відходів), зараховується у такій пропорції:
– до загального фонду Державного бюджету – 20%;
– до спеціального фонду місцевих бюджетів Донецької та Луганської областей – 80% у тому числі до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад – 25%, обласних бюджетів – 55% (стаття 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік»).

Не пропустіть:  Держстат фіксує скорочення викидів в Україні на фоні економічного зростання

У Міндовкілля зазначили, що виступають над запровадженням цільового використання цих коштів з метою розвитку інновацій, запровадження заходів енергоефективності, скорочення викидів та адаптації до зміни клімату – щоб економічне зростання країни відбувалося без шкоди для довкілля та здоров’я громадян.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir