Верховна рада запровадила ринок зелених облігацій

Верховна Рада прийняла в цілому проект закону щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів №2284.

За відповідне рішення проголосували 285 нардепів.

Законопроект визначає правові засади:

  • функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні,
  • провадження професійної діяльності на зазначених ринках, врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів,
  • укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Законопроектом розширено перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нового виду цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

Зазначається, що документ спрямований на впровадження на ринках капіталу України міжнародної практики, в тому числі останніх законодавчих змін в Європейському Союзі.

Законопроектом передбачається викладення закону “Про цінні папери та фондовий ринок” у новій редакції, а саме, а у вигляді закону “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки” та викладення закону “Про товарну біржу” у новій редакції з метою уніфікації підходів щодо державного регулювання організованих товарних ринків.

Зокрема у новій редакції закону про цінні папери пропонується розширити перелік фінансових інструментів шляхом віднесення інструментів грошового ринку до фінансових інструментів, а також запровадження нового виду цінних паперів – депозитних сертифікатів банку, зелених облігацій, опціонних сертифікатів, депозитарних розписок тощо.

Більше: сторінка законопроекту

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir