Абрамовський – новий міністр захисту довкілля та природних ресурсів

Верховна Рада України підтримала постанову “Про призначення Романа Абрамовського міністром захисту довкілля та природних ресурсів України” (№ 3586).

За це рішення проголосували 264 народних депутатів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представляючи кандидатуру Абрамовича, нагадав про розділення Міністерства енергетики та захисту довкілля на два – Міністерство енергетики та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Сам Абрамовський назвав ряд викликів, які необхідно вирішувати, зокрема щодо поводження з відходами, у тому числі радіоактивними.

“Якщо український парламент дасть мені можливість проявити себе на посаді міністра, то найближчим часом представлю чіткий план, який буде корелюватися з Програмою дій уряду. Ви мали можливість ознайомитися з її екологічним блоком, і не думаю, що були якісь суттєві зауваження до нього, реалізації програми”, – наголосив Абрамовський. Після голосування за призначення на посаду Абрамовський склав присягу міністра.

За інформацією з відкритих джерел,  Роман Абрамовський тривалий час працював у бізнесі. У 2013 році він став помічником екс-депутата «Партії регіонів» Олександра Бобкова, відомого за організацією руху бойовиків «Оплот» й участю у бойових діях на боці терористів. У 2015 році Роман Абрамовський кілька місяців був заступником міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства. А в 2019-му став заступником міністра енергетики й навколишнього середовища.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir