Кабмін розділив Мінекоенерго на два органи

Кабмін вирішив розділити Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища на два окремих відомства. Таке рішення було прийнято на засіданні кабінету міністрів в середу.

“Перейменувати міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища на міністерство енергетики України. Створити міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України”, – сказано в постанові уряду.

Як пояснила на засіданні в.о. глави Мінекоенерго Ольга Буславец, діяльність в сфері енергетики, а також екології створює конфлікт інтересів. Крім того, на необхідності поділу відомств раніше наполягали екологічні організації.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив у зв’язку з цим, що незабаром буде призначений в.о. глави Мінекології і почнеться процес утворення двох окремих структур. За попередньою інформацією, це буде відбуватися протягом півроку.

Мінекоенерго було створено у вересні минулого року в уряді Олексія Гончарука шляхом об’єднання Міністерства екології та природних ресурсів і Міністерства енергетики та вугільної промисловості. В наслідок новий глава кабміну Денис Шмигаль визнав це невдалим рішенням. Крім того, про необхідність відновлення окремого екологічного міністерства рекомендував профільний парламентський комітет.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir