У Мінекоенерго створено експертну раду, яка майже повністю складається з фахівців в енергетиці

Наказом Міністерства енергетики та захисту довкілля від 12 травня 2020 року N 314 було створено Експертну раду.

“Експертна рада – це дорадчо-консультативний орган, до складу якого увійшли 50 експертів з галузей енергетики та екології. На її базі будуть розроблятися рішення, необхідні для виходу енергетичної галузі з кризи, подальшого її розвитку, а також заходи щодо захисту довкілля”, – йдеться у повідомленні Мінекоенерго.

Екопростір проаналізував склад експертної ради: переважна більшість (88%) представлених експертів – фахівці енергетичного сектору.

З 50 членів експертної ради, 6 осіб зазначені як фахівці у сфері зміни клімату та адаптації до зміни клімату. З них п’ятеро включені до складу ради “за згодою”.

Це: Світлана Гринчук (екс-очільниця департаменту зі зміни клімату Мінприроди, екс-радниця прем’єр-міністра Олексія Гончарука, – за згодою), Ірина Трофимова (експерт з адаптації до змін клімату, за згодою), Михайло Чиженко (начальник сектору з питань захисту озонового шару та моніторингу повітря Мінекоенерго), Наталія Кушко (керівник групи експертів проекту «Підтримка уряду України щодо оновлення НВВ до Паризької угоди», за згодою), Віра Балабух (завідувач відділу Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, за згодою), Світлана Краковська (завідувач лабораторії Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, за згодою).

Не пропустіть:  Світовий банк рекомендував Україні відтермінувати будівництво нових «зелених» електростанцій

Решта 44 – з електроенергетичного, газового, вугільного, ядерного та інших енергетичних секторів.

Жодного фахівця, який би безпосередньо представляв галузь охорони довкілля, Екопростір у складі експертної ради Мінекоенерго не виявив.

Найближчим часом за участі в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля Ольги Буславець  буде проведено перше засідання Експертної ради, на якому буде обрано її керівні органи, створено робочі групи та визначений план роботи на найближчий час.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir