Кабмін звільнив Фірсова з посади в.о. голови Держекоінспекції

Кабінет Міністрів України на засіданні 13 травня призначив головою Державної екологічної інспекції Мальованого Андрія Миколайовича.

Відповідно, попереднього виконуючого обов’язки очільника Держекоінспекції Єгора Фірсова звільнено.

Під час засідання народний депутат Олександр Маріковський (партія “Слуга Народу”) зазначив, що 65 нардепів від Слуги Народу звернулися до Премєр-міністра з закликом не призначати Мальованого головою. Однак, звернення проігноровано.

Андрій Мальований очолював до сьогоднішнього дня Управління екології та природних ресурсів Київської міської адміністрації. Він встиг засвітитися в ряді корупційних скандалів в Держкомземі, управліннях Держземагентства в Миколаївській та Київській областях і власне в столичній мерії.

За даними з різних джерел, на посаду начальника Головного управління Держземагентства Київської області Мальованого просунув Артем Кадомський за рекомендацією Олександра Луцького, якому ще за часів Черновецького вдалося завдати шкоди і фактично вкрасти у киян землі на суму понад 100 мільярдів гривень. Оскільки Андрій Мальований був бізнес-партнером і помічником свого попередника Сергія Левцова, мова йде фактично про рейдерське захоплення Держземагентства та гіперкорупцію.

В управлінні екології КМДА, згідно з офіційною декларацією, Мальований з зарплатою трохи більше 250 тис. на рік придбав позашляховик Volkswagen Touareg ринковою вартістю в мінімум 1,5 млн грн і отримав 300 тис. гривень від відчуження рухомого майна. Фірми його дружини Мальованої фігурують в двох кримінальних справах від 2018 і 2019 років, пов’язаних із забудовою на незаконно відведеній землі і з посередництвом у вимаганні у підприємців грошей за надання дозволів на викиди забруднюючих речовин.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir