Кабмін призначив Буславець в.о. міністра енергетики

Кабмін на позачерговому засіданні 16 квітня звільнив з посади в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Віталія Шубіна та призначив на цю посаду Ольгу Буславець.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп від “Європейської Солідарності” Олексій Гончаренко.

“Щойно відбулося позачергове засідання Кабміну. Віталій Шубін звільнений з посади першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища – виконуючого обов’язки міністра. На цю посаду призначено Ольгу Буславець”, – написав він.

За словами Гончаренка, це було єдине питання порядку денного.

Пізніше про призначення Буславець повідомили на офіційному сайті Кабміну.

Буславець – колишня директорка Директорату енергетичних ринків Мінекоенерго, яку вважають близькою до ДТЕК Ріната Ахметова. За даними УП, вона має добрі стосунки з чинним прем’єром Денисом Шмигалем.

Не пропустіть:  Фінальні дискусії з зеленої енергетики пройдуть найближчим часом - Буславець

Повідомлялось, що крім неї було ще два кандидати на посаду – заступник голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олег Семінський і колишній директор “Криворіжсталі” і екголова правління “Нафтогазу” Олег Дубина.

Як повідомляє Економічна Правла, Буславець вважається кандидатурою, незручною для групи “Приват” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Натомість, Семінський – незручний кандидат для групи ДТЕК Ріната Ахметова.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir