Кліматичний саміт ООН у Мадриді закінчився компромісною угодою

Делегати досягли згоди з ключового питання про посилення глобальних заходів щодо стримування викидів вуглецю.

Розбіжності з інших питань, включаючи ринки вуглецю, були відкладені до наступної наради, повідомляє Європейська Правда з посиланням на ВВС.

Після двох додаткових днів та ночей переговорів делегати зрештою домовилися про угоду, що передбачає розробку нових, вдосконалених планів щодо скорочення викидів до конференції у Глазго наступного року.

Всі сторони повинні будуть усунути розрив між тим, що наука вважає необхідним для запобігання небезпечної зміни клімату, і нинішнім станом, що дозволить світу подолати цей поріг в 2030-х роках.

Підтримуваний Європейським Союзом і малими острівними державами поштовх до більш високих амбіцій був відкинутий низкою країн, включаючи США, Бразилію, Індію і Китай.

Однак був досягнутий компроміс з більш багатими країнами, які мали показати, що вони виконали свої обіцянки щодо зміни клімату в роки до 2020 року.

Нагадаємо, кліматична конференція ООН розпочалася в Мадриді 2 грудня, у ній взяли участь представники близько 200 країн. Зустріч мала завершитися ще 13 грудня, однак її продовжили ще на два дні.

З чим на конференцію приїхала Україна, читайте в матеріалі.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir