Зміна клімату та енергоефективність – у п’ятірці пріоритетів інтеграції України до ЄС – Кулеба

Подолання наслідків зміни клімату та енергоефективність є одним з поточних ключових п’яти пріоритетів інтеграції України до Європейського Союзу.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час відкриття П’ятого засідання Комітету асоціації Україна-ЄС, що розпочалося 5 листопада в Брюсселі, повідомляє Урядовий портал.

“Я представляю Уряд, який сприймає проблему зміни клімату серйозніше, ніж будь-який попередній. Ми від щирого серця вітаємо Європейську Зелену Угоду. Україна готова стати надійним партнером ЄС в декарбонізації, включаючи спільну з ЄС енергетичну систему”, – сказав Кулеба.

За словами Дмитра Кулеби, Угода про асоціацію між Україною та ЄС є основою реформ в Україні. Однак значення та потенціал цієї Угоди значно більші, бо інтеграція України до ЄС на основі цієї Угоди є також і шляхом до посилення Європейського Союзу.

Кулеба також зазначив у числі основних пріоритетів секторальну інтеграцію, приведення положень Угоди про асоціацію у відповідність із реальним зростанням торгівлі, європейську інтеграція в регіонах України – так звану децентралізацію євроінтеграції, а також відновлення інфраструктури Донбасу .

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir