Депутати пропонують в 4 рази збільшити ставки екоподатку

У 4 рази збільшити ставки екологічного податку на викиди СО2 та інших забруднюючих речовин пропонує низка народних депутатів від Слуги Народу.

Про це йдеться у поданому законопроекті “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров’я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України” (№2367).

Серед авторів законопроекту – народні депутати Євгеній Шевченко, Данило Гетманцев, Олег Бондаренко, Юрій Мисягін та інші. Усі – представники фракції “Слуга народу”.

Автори документу зазначають, що в Україні частка екологічних податків у ВВП складе до 0,3% у 2019 році, в той час як в середньому у ЄС цей показник у 2010 році складав 2,4% від ВВП.

Аргументом для підвищення ставок екоподатку є також те, що останнє їх підвищення було в 2017 році всього на 11,2%, разом з тим з моменту введення екологічного податку курс долара виріс майже в 3 рази.

Ініціатори проекту закону прогнозують, що його ухвалення збільшить надходження коштів від екоподатку до загального фонду державного бюджету України з 3,5 млрд грн запланованих на 2020 рік до 14 млрд грн.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir