Уряд розширив можливості використання електромобілів та гібридів для державних органів

Для України електромобілі несуть не тільки екологічний, а й значний економічний ефект,  оскільки дозволяють відмовитися від використання імпортованих енергоносіїв на користь виробленої всередині країни електроенергії.

Поступове збільшення частки електромобілів в структурі автопарку країни сприятиме також зменшенню викидів вуглецю, покращенню екології та підвищенню енергетичної безпеки України.

З цією метою, Кабінетом Міністрів України (зокрема, Мінекоенерго та Мінінфраструктури) внесені зміни до двох постанов КМУ від 4 квітня 2001 р. № 332 та від 26 грудня 2011 р. № 1399″, які розширюють можливості використання електромобілів та гібридних автомобілів для державних органів, установ та організацій.

Зазначимо, що у кожного Міністерства відповідно до підзаконних нормативних актів є можливість придбати автомобілі в межах визначених сум і кількості. Для Міністерств – це максимум 1,2 млн, для ЦОВВ – 900 тис.грн. Але, існує обмеження щодо кількості, і для міністерств – це лише 1 машина.

Тому вирішено, що у випадку купівлі за кошти міністерства або відомства електрокару/гібриду, що споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватись.

Ці зміни також спрямовані на дотримання умов ратифікованої Верховною Радою України Паризької кліматичної угоди, яка укладена з метою міжнародної протидії глобальним змінам клімату.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir