У законі про публічні закупівлі з’явився екологічний критерій

Новий закон про публічні закупівлі дозволить замовникам державних послуг обирати їх з урахуванням критерію екологічності.

Про це в ефірі 24 каналу заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський.

«Згідно нового закону, одними із критеріїв в тендерних закупівлях стали ресурсоефективність та екологічність товарів робіт та послуг. Для чого це важливо? Якщо ми говоримо про стратегію сталого розвитку, то вона говорить про те, аби ми нашу країну передавали нащадкам не в гіршому стані, аніж маємо зараз. Максимум використовувати те, що не шкодить екології, а сприяє їй. Даний закон це враховує», — сказав Маріковський.

Зазначимо, Верховна Рада ухвалила закон № 1076 (Проєкт Закону про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель), в якому з’явились нові критерії відбору.

Законом уточнено, що замовник має враховувати екологічність та ресурсоефективність товарів, робіт та послуг. Нововведення почнуть впроваджуватися за півроку після опублікування.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir