Канів планує до 2021 року відмовитися від пластику – рішення міськради

У Канівській громаді планують відмовитися від пластику. Готовий план дій з поетапної відмови міські депутати планують розглянути до жовтня цього року.

Рішення доповнити Програму охорони навколишнього природного середовища міста Канева новим пунктом про відмову від одноразового пластику прийнято депутатським корпусом Канівської міської ради, повідомляє Черкаський центр розвитку місцевого самоврядування.

“Поетапну відмову від використання пластику одноразового вжитку ми плануємо втілити до 2021 року”, – констатує міський голова м. Канів Ігор Ренькас.

Наразі місто розробляє методи співпраці  із бізнесом та мешканцями громади в питаннях поетапної відмови від використання пластику одноразового вжитку, а також створення системи збору пластику і твердих побутових відходів  із забезпечення умов для їх ефективного сортування та переробки.

Як зазначив міський голова Канева, також планується ініціатива внесення відповідних змін до Обласної програми охорони навколишнього природного середовища щодо запровадження та реалізації Програми поетапної відмови від використання пластику одноразового вжитку в Черкаській області до 2021 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir