Міненерговугілля фактично вливається в Мінприроди – документ

Міністерство екології та природних ресурсів України перейменовується на Міністерство енергетики та захисту довкілля, й до нього приєднується Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Водночас Міністерство енергетики та захисту довкілля стає правонаступником майна, прав та обов’язків Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №829 від 2 вересня 2019 р.

Протягом тижня (до 8 вересня) Міністерству юстиції доручено розробити й надати Кабміну проект акта щодо утворення комісії з ліквідації Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Крім цього, у десятиденний строк (до 12 вересня) Міненергодовкілля має забезпечити підгтовку та внести на розгляд Кабміну проект положення та пропозицій змін до законодавства, що випливають з цієї реорганізації.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук пояснив рішення об’єднати два міністерства:

“У кого має бути контроль за надрами – у Міненерговугілля чи Держгеонадр – не було зрозуміло. Тобто, контроль над ресурсами був розділений. Є концепція розвитку, за якою розвиток держави має бути постійним. З цієї точки зору об’єднання цих міністерств мені здається правильним” , – сказав Гончарук.

Він додав, що пріоритетом є також зробити електроенергію більш доступною і дешевою, але в тому, щоб при цьому шкодити навколишньому середовищу мінімально.

Нагадаємо, новопризначений міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель пояснив логіку об’єднаня Мінприроди та Міненерговугілля відповідю на глобальні кліматичні виклики.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir