ЄБРР просить Зеленського вирішити проблему з виплатами за “зеленими тарифами”

Європейський банк реконструкції і розвитку просить президента України Володимира Зеленського вирішити проблему виплат за “зеленим тарифом”, що виникла після рішення суду.

Про це йдеться в листі на адресу Зеленського за підписом директора ЄБРР в регіоні Східна Європа і Кавказ Маттео Патроне, який є в розпорядженні Економічної правди.

Так, ЄБРР просить Зеленського посприяти у вирішенні питання платежів за електроенергію, вироблену відновлюваними джерелами енергії.

За словами представників банку, рішення Окружного адміністративного суду викликає занепокоєння у компаній енергетичного сектора.

“Новостворений Гарантований Покупець може позбутися ресурсів для роботи в правовому полі на новому ринку електроенергії”, – сказано в листі.

Як стало відомо, ДП “Гарантований покупець” 26 липня направило до Господарського суду Києва позов про стягнення з НЕК “Укренерго” авансового платежу в розмірі 1,58 млрд грн.

Причиною позову стало невиконання з боку “Укренерго” своїх зобов’язань з оплати “Гарантованому Покупцеві” послуги щодо забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії за перші 20 днів роботи нового ринку.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir