Кабмін схвалив новий Порядок взаємодії Адміністрації морських портів та Мінекології

Кабінет Міністрів України підтримав Порядок взаємодії АМПУ та Мінекології в редакції Міністерства інфраструктури у разі виявлення випадків скидання суднами забруднюючих речовин у межах акваторії морського порту, на виконання Закону України про єдине митне вікно.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у мережі Facebook.

Вказаний порядок чітко розмежовує сферу відповідальності кожного з учасників і встановлює чіткий алгоритм дій кожного.

Зокрема,АМПУ, якій передані у відповідальність акваторії морських портів, моніторить їх стан та контролює скинуті забруднюючі речовини.

“У разі виявлення забруднення акваторії та з метою підтвердження цього факту АМПУ викликає екологічну інспекцію для відбору проб в місці забруднення. І лише після лабораторного підтвердження факту забруднення і за наявності обґрунтованих підстав вважати, що це забруднення відбулося з судна – екологічна інспекція спільно з представниками Морської адміністрації має право піднятися на борт судна з метою взяття проб на судні”, – повідомив Омелян.

Міністр зазначив, що таким чином попереджуються всі можливі зловживання у цій сфері. Він додав, що документ підтримується бізнесом та профільними асоціаціями.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir