Більшість в Раді, що йде, підтримували екологічні законопроекти – аналіз

Більшість депутатів Верховної Ради 8-го скликання максимально чи переважно підтримували законопроекти, що стосувалися екологічної реформи.

Про це свідчить результат аналізу проекту Громадянської мережі ОПОРА Rada4You.

Так, трохи більше 10% народних обранців – 59 – максимально підтримували екологічні законопроекти (у 95-100% випадків), ще 196 депутатів переважно підтримували такі законопроекти (у 60-80% випадків).

Розрахунки проекту також вказують на 42 народних депутатів, які не мали послідовної політики щодо екологічних проектів законів, тому змінно голосували то за, то проти таких документів.

Варто зазначити, що у Раді, що йде, не було жодного депутата з послідовною чи максимальною позицією проти екологічних реформ.

Також лише 9 депутатів ніколи не голосували за екологічні реформи через відсутність у залі.

Автори проекту розцінювали підтримку екологічних реформ за переліком із 29-ти проектів законів, які парламент повинен прийняти для охорони навколишнього середовища, врегулювання відносин в екологічній сфері, природокористування та приведення українського законодавства до стандартів Європейського Союзу.

Серед цих законопроектів – «Про озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази», «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів», «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року», «Про стратегічну екологічну оцінку», «Про оцінку впливу на довкілля» та інші.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir