Україна відзначить 3 липня День без поліетилену

3 липня 2019 року з нагоди Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day), Програма розвитку ООН спільно з Міністерством екології та природних ресурсів, парламентським міжфракційним об’єднанням “Зелена енергія змін” та Zero Waste Alliance Ukraine проводить акцію «День без поліетилену».

На сторінці кампанії у Facebook зазначають, що акція спрямована на привернення уваги суспільства до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових виробів й, як наслідок, непоправного забруднення пластиковими відходами усієї планети, а також на популяризацію доступних екологічних рішень на заміну пластику.

Організатори акції запрошують заклади торгівлі, супермаркети та мережі приєднуватися до проведення Дня без поліетилену.

Долучитися до акції українців та заклади торгівлі закликав і міністр екології Остап Семерак.

“Думаю, що один день без поліетиленових пакетів українці зможуть прожити без втрат та психологічних травм:) Я як міністр екології закликаю зробити це 3 липня у Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day)”, – написав Семерак на сторінці Facebook.

Він додав, щоб цього дня ми пробували обійтися без пластикових пакетів.

“Їм давно є прекрасні альтернативи у вигляди екоторбинок, паперових пакетів, зроблених власноруч сіток – названих у народі “авоськами”, – написав міністр.

Для торгівельних мереж ПРООН розробив візуальні рекомендації з проведення акції та зменшення споживання поліетиленових виробів.

Джерело: FB UNDP in Ukraine / ПРООН в Україні

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir