Уряд ухвалив євроінтеграційний проект закону про управління відходами

Кабінет Міністрів України підтримав на урядовому засіданні рамковий проект закону “Про управління відходами”. Законопроект розроблений Мінприроди разом з іноземними експертами та консультантами.

Найближчим часом законопроект буде переданий на реєстрацію у Верховній Раді України.

“Я вірю, що він не загубиться поміж інших [законопроектів], оскільки є одним із ключових стратегічних загальнонаціональних документів для подальшої реформи у сфері відходів на практичному рівні. Йдеться про принципи, які успішно діють в Європейському Союзі. Я ніколи не вважав реформу у сфері відходів простою. Так само раджу не вірити тим, хто скаже, що її можна зробити за одну ніч. Неможливо за ніч, але за 10 років можливо. Навіть прибалтійські країни витрачали на це не менше шести років – важлива складова цих процесів стосувалася якраз напрацювання самого сценарію реформи”, – повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Нагадаємо, проект закону “Про відходи” було оприлюднено для громадського обгвоворення у грудні 2018 року.

26 грудня 2018 року законопроект «Про управління відходами» презентовано на засіданні Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

Під час засідання прийнято рішення про подальше узгодження законопроекту з центральними органами виконавчої влади, повторної публікації на сайті Мінприроди.

У січні – березні 2019 року тривало опрацювання законопроекту згідно з вимогами чинного законодавства та погодження із заінтересованими центральними органами виконавчої влади.

16 квітня відбулося обгвоворення доопрацьованої редакції законопроекту із залученням експертів та громадських організацій.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir