Парламент рекомендував оголосити басейни річок Хомора і Случ зоною надзвичайної екологічної ситуації

Верховна Рада рекомендувала президенту і уряду визнати зоною надзвичайної екологічної ситуації басейни річок Хомора і Случ в Хмельницькій і Житомирській областях. За відповідну постанову №10162 проголосували 228 народних депутатів.

Народні депутати рекомендували уряду закликати президента оголосити басейни річок зоною надзвичайної екологічної ситуації.

У річки скидають забруднюючі речовини ТОВ “ПОНІНКІВСЬКИЙ картонно-паперова фабрика – Україна” та КП “Полонне тепловодопостачання”, йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

“Державною екологічною інспекцією України постійно проводиться кризовий моніторинг за станом річок Хомора і Случ на території Хмельницької та Житомирської областей. У період з 2017 по 2018 рік, зокрема, в місцях водозабору, міського пляжу вода не відповідала вимогам за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками і зафіксовано перевищення допустимих показників “, – відзначають автори проекту постанови.

Додають, що за фактом забруднення поверхневих вод річки Хомора триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 242 КК України ( “Порушення правил охорони вод”), а ТОВ “ПОНІНКІВСЬКИЙ картонно-паперова фабрика – Україна” та КП “Полонне тепловодопостачання” продовжують скидати забруднюючі речовини в річку.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir