4 з 11 фіналістів Open Data Challenge 2019 пропонують екологічні рішення для країни

11 фіналістів національного конкурсу стартапів на основі відкритих даних Open Data Challenge 2019 пройдуть 4-місячну інкубацію і позмагаються за 2,5 млн гривень. Четверо з них – проекти, пов’язані з охороною довкілля.

Як пише Na chasi, загалом у цьому році було отримано 160 заявок з 30 міст України. Фіналістів обирали за такими критеріями: використання відкритих даних, інноваційність, антикорупційний вплив, перспективи розвитку, сильна та натхненна команда.

Отже, серед 11 фіналістів проекту наступні можуть сприяти вирішенню екологічних проблем та доступу до інформації про стан довкілля:

  • DUCKTEST. Мобільний додаток для оцінки екологічності харчових і косметичних продуктів, інформування про наявність у товарах шкідливих речовин та їх вплив на здоров’я і навколишнє середовище.
  • EcoHolmes. Веб-сервіс для відстеження розподілу та раціональності використання бюджетних коштів від екологічного податку.
  • EcoViewer. Веб-сервіс, який інформує про стан забруднення повітря промисловими об’єктами та відображає його вплив на здоров’я людини.
  • Waste Ukraine Analytics. Інформаційна веб-платформа про відходи в Україні з функцією маркет-плейсу для купівлі-продажу відходів та підбору переробників.

Протягом наступних 4-х місяців команди пройдуть інкубаційну програму в 1991 Open Data Incubator на базі 1991 Civic Tech Center, де працюватимуть над розробкою та тестуванням прототипів своїх рішень, бізнес-планами, маркетинговою стратегією.

Фіналістів визначать на Open Data Forum у вересні цього року. Переможці розділять між собою призовий фонд у розмірі 2,5 млн грн. Окрім цього, у 2019 році вперше на Open Data Challenge окремим призом буде відзначено проект із найбільшим антикорупційним впливом.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir