Порядок проведення перевірок та антикорупційні запобіжники – бізнес висловив пропозиції до реформи екоінспекції

25 березня в Американській торговельній палаті представники Команди підтримки реформ при Міністерстві екології та природних ресурсів України презентували проект закону “Про Державну природоохоронну службу України” та обговорили пропозиції та зауваження від представників бізнесу щодо окремих положень законопроекту.

Серед присутніх представників бізнесу – компанії з харчової, переробної та важкої промисловості, енергетики та юридичного сектору.

Анатолій Куцевол, директор Команди підтримки реформ при Мінприроди, подякував учасникам зустрічі за надані пропозиції, наголосивши на тому, що пріоритетом на цьому етапі є прийняття законопроекту за основу у Парламенті цієї каденції – без цього впровадження реформи може затягнутися ще на кілька років.

Із презентацією законопроекту виступив Роман Шахматенко, юрист Команди підтримки реформ при Мінприроди.

У фокусі уваги підприємців – процедура конкурсу відбору працівників майбутньої Державної природоохоронної служби України, механізми запобігання корупційних дій з боку інспекторів, порядок організації і проведення перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Дискусії викликала і запропонована норма щодо можливостей фінансування фонду Державної природоохоронної служби із 10% суми, що стягується на користь держави у рамках позовів на відшкодування шкоди внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

Не пропустіть:  У Мінприроди закликали найбільших зернотрейдерів дотримуватись екобезпеки на суднах

Учасники зустрічі подякували сторонам за конструктивний діалог, надані пропозиції та висловили надію на подальшу співпрацю задля створення якісного законодавства, яке має захистити інтереси довкілля без шкоди законослухняному та соціально-відповідальному бізнесу.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir