Екологічна, соціальна та управлінська інформація мають великий вплив на прийняття рішень інвесторами – EY

Консультанти глобальної групи з питань сталого розвитку компанії EY опублікували четверте дослідження щодо ставлення інвесторів до екологічної, соціальної та управлінської інформації (ESG), а також нефінансової звітності та її ролі у прийнятті рішень.

Цього року дослідження виявило помітний консенсус щодо важливості ESG або нефінансової інформації для прийняття рішень інвесторами.

97% з 220 опитаних у всьому світі інституційних інвесторів зазначають, що проводять або неформальне, або структуроване й методичне оцінювання нефінансових показників перед тим, як інвестувати в компанію. У всьому світі інвестори очікують більш широкої, більш корисної інформації про нефінансові показники, що надавалася б на постійно високому рівні якості.

Основні результати дослідження:

  • Зростання важливості екологічної, соціальної та управлінської інформації
  • Попит на більш повні дані
  • Збільшення занепокоєння щодо фізичних ризиків зміни клімату
  • Попит на стандарти звітності інвестиційного класу
  • Вирішальне значення співпраці задля уникнення неповноти наданої інформації

Віктор Коваленко, директор відділу консультаційних послуг у галузі сталого розвитку компанії EY в Україні, Білорусі, на Кавказі та в Центральній Азії, говорить:

«Що це означає для організацій в Україні? Великі та середні компанії в Україні зобов’язані оприлюднити у 2019 році звіт про управління разом із нефінансовою інформацією. А це й є той самий ESG звіт! Міжнародні інституційні інвестори активно покладаються на ESG та нефінансову інформацію емітентів. Таким чином, ми вважаємо, що існують три основні моменти, що компанії повинні враховувати:

  • Розуміти, що ESG звітність – це справжній і важливий інструмент прийняття рішень інвесторами. Тому бажано звітувати саме про матеріальні аспекти, уникаючи «звітів заради звітності»
  • Проводити вимірювання соціального та екологічного впливу проектів та інвестиційних рішень
  • Звітувати у форматі ESG, але із фокусом на створення довгострокової цінності»

Довідка: EY є міжнародним лідером із аудиту, оподаткування, супроводу угод і консультування. Наші знання та якість послуг, які ми надаємо, сприяють зміцненню довіри і впевненості на ринках різних країн у всьому світі. Ми формуємо команду видатних лідерів, під чиїм управлінням наш колектив виконує взяті на себе зобов’язання. Таким чином, ми робимо суттєвий внесок у поліпшення ділового середовища в інтересах співробітників, клієнтів і суспільства в цілому.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir