16-річну екоактівістку Грету Тунберг номінують на Нобелівську премію миру

Екоактівістку зі Швеції Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру за її внесок в боротьбу з глобальним потеплінням

Про це повідомляє theglobeandmail.com.

На одну з найпрестижніших премій на планеті дівчинку висунули норвезькі політики. 

“Ми номінували Грету, тому що кліматична загроза може стати однією з причин війни і конфлікту. Потужний рух, організований Гретою, може стати значним внеском у підтримання миру”, – прокоментував один з них – Фредді Андре Овстегар. 

На своїй сторінці в Facebook дівчинка вже зазначила , що вона задоволена і вдячна за номінацію.

16-річна активістка стала відома після того, як почала організовувати поодинокі пікети з метою привернути увагу громадськості до кліматичних змін. Замість уроків по п’ятницях дівчинка приходила під стіни шведського парламенту з транспарантами. Пізніше до неї почали приєднуватися підлітки з різних країн – це рух отримав назву FridaysForFuture, а Грета стала його організатором і амбасадор. 

А вже завтра, 15 березня, в 98 країнах в рамках цього руху пройдуть масові шкільні страйки. Десятки тисяч школярів замість навчання вийдуть на марші, щоб заявити свою позицію щодо екологічної ситуації на нашій планеті. 

В Україні також планують провести два кліматичні страйки в рамках глобальної акції Fridays For Futureю Акцію під Міненерго України та під Кабінетом Міністрів організовує ГО “Екодія”.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir