Мінприроди у суді відстоюватиме право карати підприємства, що забруднюють повітря

Мінприроди України подало до Верховного суду касаційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, про визнання протиправним і не чинним наказ № 639 Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 10 грудня 2008 року та постанову шостого апеляційного адміністративного суду, яка відхилила апеляційну скаргу Мінприроди і залишила рішення першої інстанції без змін.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відміненим наказом було затверджено Методику розрахунків розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Важливо, що ця методика встановлювала єдині на території України правила визначення розмірів відшкодування і стягнення збитків в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

За словами міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, рішення попередніх судових інстанцій зупинило роботу Держекоінспекції України з нарахування збитків забруднювачам атмосферного повітря.

«З відміною методики процедура нарахування збитків стала неможливою. Фактично сьогодні працює «амністія» для підприємств-забруднювачів, що створює передумову для екологічної катастрофи в країні. І ми з такою ситуацією миритися не будемо. Подана касаційна скарга і я вірю, що Верховний суд своїм рішенням відстоїть права українців на життя в чистому довкіллі та відновить правила, які не дозволять підприємцям зловживати перевищенням рівенем викидів а атмосферне повітря», – підкреслює Остап Семерак.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir