Площа всихання соснових лісів в Україні сягнула 400 тисяч гектарів

Держлісагентство вказує на масове всихання соснових лісів в Україні, так звану біологічну пожежу. 

Як повідомили в прес-службі відомства, значне всихання спостерігається останніми роками на Поліссі. Осередки масового всихання вже охопили Волинську, Житомирську, Київську, Львівську, Рівненську, Хмельницьку, Черкаську, Чернігівську області та продовжують збільшуватись по всій території України.

Зазначається, що станом на сьогодні загальна площа всихання становить 395,4 тисяч га, з яких соснові насадження на площі майже 200 тисяч га, що вже перевищує річні показники минулого року.

Всихання ялинників у Карпатському регіоні існує давно, але залишається актуальним і сьогодні, вказують у Держлісагентстві. Попри всі зусилля лісівників, на площі близько 30 тисяч га цей процес має негативну тенденцію до зростання, зауважили у прес-службі.

«У травні цього року ми фіксували всихання на площі близько 350 тисяч гектарів, до серпня воно збільшилося майже на 50 тисяч гектарів. Біологічна пожежа поширюється геометричною прогресією, і лісівники мають давати їй відсіч. Заходи не популярні, але вкрай необхідні», – зазначив заступник голови Держлісагентства Володимира Бондара.

Як зазначається, за перше півріччя 2018 року лісогосподарськими підприємствами галузі було вжито заходів з поліпшення санітарного стану лісів на площі більше 70 тисяч га загальною масою 3,4 млн куб. метрів.

Окрім того, підвідомчі лісогосподарські підприємства розробляють насадження, які були уражені внаслідок сильних поривів вітру (вітровали, буреломи). Станом на 1 липня розроблено 6,6 тис. га, що становить 74% від загальної площі (8,9 тис. га).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir