14 вересня у Києві обговорять виклики та інноваційні рішення для захисту довкілля

14 вересня 2018 року у Києві відбудеться Міжнародний екологічний форум “Екологія. Виклики. Інноваційні рішення”,  приурочений до Міжнародного дня охорони озонового шару (International Day for the Preservation of the Ozone Layer).

Захід збере 300 учасників, серед яких – топ-представники з провідних та міжнародних фінансових установ, представники державної влади, міжнародні інвестори, найбільші компанії енергетичного, будівничого та аграрного сектору, громадські організації, щоб визначити орієнтири інноваційних рішень на найближчі роки.

Серед спікерів форуму – президент Міжнародної торгової палати України Володимир Щелкунов, директор Інституту відновлювальної енергетики НАНУ Степан Кудря, Руслана Лижичко, замголови КМДА Олексій Рєзніков, голова правління “Німецько-Української торгво-промислової палати” Александер Маркус та інші представники торгівлі, науки, державного й громадського секторів.

Мета та цілі форуму:

  1. Розгляд проблем та перспектив інноваційного розвитку щодо:

– очисних споруд повітря та води;

– ефективної переробки відходів;

– технології екологічного будівництва житлових комплексів та доріг;

– впровадження альтернативних джерел енергії;

– енергоспоживання в процесі виробництва продукції рослинництва та рішення по енергозбереженню;

– тенденцій та перспектив збереження екології в аграрному секторі (інноваційні винаходи, яким нема аналогів в світі).

  1. Обговорення потенціалу відновлюваної енергетики, енергоефективності, аграрного та нафтогазового сектору в Україні.
  2. Розгляд законодавчих ініціатив, їх вплив на інвестиційний клімат України та покращення умов екології та енергозбереження.

Висвітлення подій заходу відбудеться через джерела медіа та інтернет мережі на більш ніж 140 країн світу.

Програма

Секція 1 – Раціональне використання природних ресурсів, впровадження екологічних ініціатив, сприяння залученню інвестицій та впровадженні інноваційних технологій. Впровадження винаходів новітніх досліджень, технологій та інновацій в систему збереження та захисту озонового шару.

Секція 2 – Енергоефективність, як інструмент підвищення спроможності громадян. Інновації та новітні інвестиційні інструменти в питанні енергозбереження.

Державна політика у сфері енергоефективності. «Дорожня карта» впровадження механізму стимулювання енергоефективності. Відповідність нормативно-правової бази до стандартів ЄС. Партнерство з країнами-членами міжнародних організацій з охорони навколишнього середовища щодо пошуку нових джерел фінансування проектів з енергоефективності. Інвестиційна карта проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики України – UA MAP.

Група Європейської Комісії з підтримки України, підгрупа «Енергетика та екологія» – проект GIZ в рамках міжурядового Українсько-Німецького співробітництва.

«Енергоефективність як інструмент підвищення спроможності громад: від ідеї до впровадження. Перший «ПАСИВНИЙ БУДИНОК» в Україні: Інноваційний ФАП на Київщині»

Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, Колонна зала Київської міської державної адміністрації.

УЧАСТЬ У ЯКОСТІ СЛУХАЧА БЕЗКОШТОВНА за попередньою реєстрацією на сайті: www.eco.org.ua та за посиланням на сторінці Фейсбук @Eco.org.ua.

Контактні дані: +380 73 133 05 67; info@eco.org.ua

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir