Держсекретар Мінекології Дмитренко просить суд визнати протиправними рекомендації про його звільнення

Державний секретар Міністерства екології та природних ресурсів Геннадій Дмитренко просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправними та скасувати рекомендації Комісії з питань вищого корпусу державної служби, дані Кабінету Міністрів України про його звільнення.

Як повідомляє Інтерфакс-України, Дмитренко звернувся до суду з позовом, в якому просить про визнання протиправним та скасування рішення Комісії, оформленого протоколом від 28 березня 2018 року, щодо пропозицій уряду про його звільнення з посади держсекретаря. Інформація доступна в Єдиному реєстрі судових рішень

Зазначається, що підставами для позову є порушення прав і інтересів позивача внаслідок протиправного прийняття оскаржуваного рішення.

Також Дмитренко подав до суду письмову заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії оскаржуваного рішення до завершення судового розгляду, а суд, у свою чергу, задовольнив його.

Не пропустіть:  Впровадження "зелених" проектів дає можливість Україні вже сьогодні скоротити викиди парникових газів на 200 тисяч тонн СО2, - Семерак

У коментарі агентству “Інтерфакс-Україна” міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак повідомив, що Дмитренко перебуває у відпустці, що не дозволяє Кабміну прийняти рішення про його звільнення.

Нагадаємо, Комісія вищого корпусу держслужби рекомендувала Кабміну звільнити держсекретаря Мінекології Геннадія Дмитренка.

28 лютого Кабмін відсторонив Дмитренка від виконання повноважень.

У зв’язку з відстороненням Г.Дмитренко, тимчасово обов’язки держсекретаря покладено на начальника управління експертної роботи і організаційно-аналітичного забезпечення міністерства Олену Гаврилюк.

У січні 2017 року Кабмін призначив Г.Дмитренка держсекретарем Мінекології, до цього він обіймав посаду першого заступника голови Житомирської обласної державної адміністрації (з березня 2014 року до 15 грудня 2016 року).

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir