ПРООН допоможе Верховній Раді з екологічними законопроектами

В Україні працюватиме новий проект “Green Caucus” з підтримки членів парламенту та парламентських комітетів у впровадженні реформ у сфері охорони навколишнього середовища.

Про це Екопростору повідомили у прес-службі ПРООН.

Секретаріат “Green Caucus” буде проводити аналітичну діяльність, направлену на покращення законодавства, організовуватиме консультації та круглі столи,  розроблятиме комунікаційні матеріали та залучатиме зацікавлених сторін до обговорення питань енергетики та захисту довкілля.

Окрім цього, метою проекту є покращення інформаційного-аналітичного забезпечення екологічної тематики під час президентських та парламентських виборів у 2019 році серед представників парламенту, уряду, місцевої влади та громадськості шляхом проведення адвокаційної кампанії, а також надання аналітичної підтримки.

“ПРООН відіграє значну роль й допомагає країнам долати екологічні виклики по всьому світу. Завдяки новому проекту, ПРООН сприятиме наданню пропозицій щодо покращення державної політики та здійснюватиме аналітичну підтримку парламенту України шляхом запуску ‘Green Caucus’ заради покращення та удосконалення законодавства в сфері сталої енергетики та захисту навколишнього середовища”, – сказав директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра.

“Зелений” Секретаріат надаватиме аналітичну підтримку з широкого кола екологічних питань, включаючи зменшення негативного впливу та адаптацію до кліматичних змін; енергоефективність; поводження з відходами; управління природними ресурсами; забруднення навколишнього середовища; пом’якшення наслідків негативного впливу на довкілля через збройний конфлікт на сході України, а також «зелений» розвиток Донецької та Луганської областей.

Не пропустіть:  ПРООН розпочав формування "зеленого" порядку денного для України

У своїй роботі Секретаріат буде спиратись на принципи сталого розвитку та сприяти впровадженню Цілей сталого розвитку (ЦСР).

Новий проект Швеції/ПРООН працюватиме у тісній співпраці з проектом ЄС-ПРООН «Рада за Європу», який здійснює широку організаційну підтримку та сприяє посиленню потенціалу Верховної Ради задля вироблення якісного законодавства та впровадження реформ, включаючи сферу енергетики й екології.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir