Комітет Ради ухвалив екологічну стратегію до 2030 року

Профільний комітет Верховної Ради затвердив стратегію державної екологічної політики до 2030 року

Про це повідомив у Facebook міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

“Профільний Комітет дав сьогодні “зелене світло” новій Стратегії державної екологічної політики до 2030 року. Її було розроблено Мінприроди за технічної допомоги ЄС. Очікуємо, що восени Стратегію розгляне парламент і жодні політичні перипетії не завадять ухвалити цей важливий документ. Над ним насправді тривалий час працювала велика кількість фахівців”, – написав Семерак.

Міністр наголосив, що в Україні й раніше ухвалювалися подібні стратегії, але те, що до цього часу називалося екологічною стратегією, важко назвати “структурним і дієвим”.

“Існуючий документ не відповідав ні європейським стандартам життя, ні будь-яким іншим сучасним вимогам, у тому числі, середньостроковим пріоритетам уряду. Саме тому нам довелося повністю оновити Стратегію”, – пояснив урядовець.

Не пропустіть:  Уряд передав до ВРУ Договір про співробітництво з Молдовою у сфері охорони і сталого розвитку Дністра

Семерак зазначив, що в новій стратегії запроваджено близько 30 показників, за якими міністерство відстежуватиме реалізацію екологічної політики.

“У нашому документі є ряд інновацій і як на мене, то принциповим є введення близько 30 чітких індикаторів, на які Мінприроди орієнтуватиметься, реалізуючи державну екологічну політику. Це вкрай важливий для нас документ. Сподіваюся, що восени він стане повноцінним законом, а значить, інструментом зміни екологічного курсу країни на європейський”, – зазначив міністр.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir