У Раді зареєстровано два законопроекти, спрямовані на заборону жорстокого поводження з тваринами

У Верховній Раді України вже знаходяться законопроекти № 6598 та № 7267, спрямовані на заборону жорстокого поводження із тваринами.

Про це повідомив заступник міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко під час прес-конференції в Укрінформі з питань заборони в Україні діяльності дельфінаріїв та утримання в неволі морських ссавців, зокрема, дельфінів, китів-білуг, морських котиків і моржів.

“На сьогодні у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, спрямовані на заборону жорстокого поводження з тваринами. Наше Міністерство готує свій законопроект, і всі вони покликані припинити жорстоке поводження з тваринами, а утримання дельфінів у дельфінаріях якраз і є одним із його елементів”, – повідомив Полуйко.

Він додав, що в Мінприроди працюють над тим, щоб регламентувати процес ідентифікації диких тварин, які утримуються в умовах неволі. Для цього на рівні Кабінету Міністрів підготовлено кілька нормативних актів: Порядок отримання дозволу на утримання дикої тварини, Порядок реєстрації народжених у неволі диких тварин, Порядок ідентифікації та реєстрації диких тварин, які знаходяться в неволі, та сам Порядок їх утримання в умовах неволі.

“Прийняття законопроектів і перелічених нормативних актів дозволить сформувати правове поле, яке буде чітко регламентувати утримання тварин в неволі і ми будемо розуміти, що дозволено робити, а що – ні”, – розповів посадовець.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir