Україна налаштована на співпрацю з Хорватією у питаннях охорони довкілля – Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з міністром з питань захисту навколишнього середовища та енергетики Хорватії Томіславом Чоричем повідомив, що Україна і Хорватія налаштовані на співпрацю у сфері охорони довкілля, повідомляє Мінекології.

“Україні потрібні дорожні карти для впровадження реформ, щоб виконати вимоги, прописані в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС. Хорватія вже пройшла цей шлях, тому ми налаштовані на плідну співпрацю”, – зазначив Семерак.

Він також нагадав, Україна має міжнародні зобов’язання у сфері низьковуглецевого розвитку та окремо зупинився на розробленій Стратегії.

“Сподіваємося, що Україна вже цього року отримає Стратегію низьковуглецевого розвитку. Ми усвідомлюємо, що у майбутньому будуть успішними лише ті країни, які вчасно переорієнтували свої економіки на низьковуглецевий розвиток. Хорватія є нашим партнером і підтримує кожен крок України у напрямку до Європейського Союзу”, – сказав міністр.

Семерак зазначив, що для України у перспективі це означатиме поступову відмову від викопного палива та збільшення частки відновлювальних джерел енергії.

Раніше Верховна Рада ратифікувала угоду між урядом України та урядом Республіки Хорватія про економічне співробітництво. Угода спрямована на розвиток партнерських відносин між Україною та Хорватією в економічній сфері, зокрема в таких галузях як суднобудування, машинобудування, енергетика та електротехнічна промисловість, інфраструктура, сільське господарство та харчова промисловість.

Угода передбачає створення Спільної комісії з питань економічного співробітництва, яка займатиметься обговоренням питань розвитку економічних відносин, визначення нових можливостей для розвитку співробітництва, розроблення пропозицій щодо поліпшення умов співпраці між обома державами.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir