Україна може стати учасником програми ЄС Life+, яка фінансує екопроекти на місцях

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зустрівся у Брюсселі з Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою. Вони домовилися розпочати перші консультації щодо набуття Україною в майбутньому статусу партнера в Європейському агентстві з питань довкілля та приєднання України до програми ЄС Life+.

Про це Екопростору повідомили у прес-службі Мінприроди.

Як пояснив Остап Семерак за результатами зустрічі, таке партнерство України дозволить місцевим громадами отримати фінансування екологічних проектів на місцях.

“Це означає – навчитись розробляти такі проекти у регіонах і потім їх впроваджувати. До речі, екологічний фонд – хороший ресурс для співфінансування таких проектів”, – пояснив Семерак.

Він також зазначив, що Україна вже зараз реалізує низку проектів спільно з Європейським агентством з питань довкілля, проте офіційне партнерство дозволить вийти на новий рівень співпраці.

“Отримання нового статусу в Агентстві – це перспектива, яка потребуватиме великої роботи. Але цей шлях треба розпочати. Він дозволить врешті впровадити в Україні європейські інструменти оцінки стану довкілля, а звідси – на цій основі приймати рішення, де саме потрібно діяти”, – резюмував міністр.

Довідка: Програма Life+ (французька: L’Instrument Financier pour l’Environnement) є інструментом фінансування Європейського Союзу для екологічних та кліматичних заходів. Загальною метою програми є сприяння впровадженню, оновленню та розвитку екологічної та кліматичної політики та законодавства ЄС шляхом співфінансування проектів з європейською доданою вартістю. У рамках програми на період 2014-2020 передбачено підтримати екологічні та кліматичні проекти на суму біля 3,4 млрд євро. 

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  Європа планує повністю відмовитися від одноразового пластику до 2030 року

Post Author: ecoprostir