Українська делегація – одна з найменш чисельних на кліматичній конференції ООН у Бонні

Українська делегація виглядає дуже малочисельною на фоні делегацій більшості країн-учасниць Конференції ООН зі змін клімату, що проходить зараз у Бонні. 

Про це свідчать дані щодо кількості та гендерного розподілу офіційних делегацій на СОР23, опубліковані аналітичним ресурсом CarbonBrief.

Рейтинг очолюють африканські країни. Найбільше офіційних учасників везе Кот-д’Івуар – 492 особи, значно менше з Гвінеї – 355, Демократична республіка Конго – 340, Конго – 308, Марокко – 253. Найбільше учасників серед європейських країн представляє Німеччина – 230 та Франція – 177.

Ураїна ж офіційно делегувала 19 представників, опинившись поряд з Гаїті та Румунією.

Найменше делегатів офіційно представлятиме Узбекистан, Туркменістан й Еритрея (по 1 учаснику).

Оскільки РКЗКООН надає поіменний перелік учасників, це дає можливість оцінити й гендерний розподіл делегатів у Бонні. В середньому, 62% учасників – чоловіки й 38% жінки. Найбільша частка жінок серед делегацій Туреччини (86 делегатів, 50% жінки), Польщі (77 делегатів, 53% жінки) і головуючих Фіджі (74 делегати, 50% жінки). Три країни відправили 100% “жіночих” делегацій – Латвія (5), Албанія (4) і Гуана (4).

На противагу. делегації Лівії (11 осіб), Маврикію (4), Молдови (3), Північної Кореї (3) і Сомалі (3) – 100% з учасників чоловічої статі.

В українській делегації 37% представниць прекрасної статі.

Очолює делегацію від України міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак. Його підтримають на переговорах директор департаменту з питань зміни клімату та збереження озонового шару Мінприроди Світлана Гринчук, заступник міністра з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, Надзвичайний і Повноважний Посол України у ФРН Андрій Мельник, начальник відділу кліматичної політики та звітності Михайло Чиженко та інші (повний перелік делегатів тут).

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir