Комітети ВР ініціюватимуть скасування мораторію на перевірки

Мораторієм на перевірки користується недобросовісний бізнес. Він ставить під загрозу життя та здоров’я громадян.

Таку думку у коментарі УНН висловив заступник голови комітету ВР з питань екологічної політики Олег Недава.

“Ми будемо ініціювати питання про скасування мораторію на перевірки бізнесу. Адже сьогодні влада не може скористатися своїми повноваженнями. Ані ДСНС, ані Держпраця чи Екоінспекція не можуть перевірити підприємства. Як наслідок, дана заборона несе загрозу для життя і здоров’я людей”, – повідомив він.

Думку колеги поділяє член комітету ВРУ з питань охорони здоров’я Ігор Шурма. Він переконаний, що в першу черго мораторій на перевірки потрібно відмінити у частині харчової безпеки.

“Давайте візьмемо до уваги смертність від ботулізму – чим це не сигнал для того, що нам варто повернутися до перевірок? Можливо зробити це секторально? Відсутність перевірок призвела до того, що падає якість продукції, що відбивається на здоров’ї та житті українців. Питання про скасування мораторію буде піднято. Якщо не цілком, то принаймні будемо говорити про зміну правил проведення перевірок”, – зазначив він.

Як повідомляв Екопростір, Мінприроди не може перевірити підприємства, які працюють з токсичними відходами через дію мораторію. Як наслідок, у регіонах із небезпечними відходами отруюються діти, а регулятор не може цьому завадити.

Не пропустіть:  Екологічний комітет ВР підтримав євроінтеграційний законопроект "Про відходи"

У Держпродспоживслужбі з мораторієм на перевірки пов’язують спалах ботулізму в Україні.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir