У парламентському антикорупційному комітеті пропонують створити екологічний підкомітет

Народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Андрій Немировський (фракція БПП) пропонує створити у парламенті підкомітет з питань запобігання і протидії корупції в екологічній сфері.

Про це він повідомив у коментарі журналістам після засідання антикорупційного комітету.

“У зв’язку з тим, що з реформою прокуратури в нас зникла підслідність, всі органи, які займалися екологією, залишаться непідконтрольними, – зауважив депутат. – В першу чергу, йде мова про депутатський контроль Антикорупційного комітету в сфері екології. Це важливе питання і для нашої держави, і міжнародної спільноти. Також ми говоримо про розробку законодавства щодо протидії корупції в екологічній сфері”.

За словами депутата, підкомітет щодо боротьби з корупцією в екологічній сфері буде проводити моніторинг діяльності органів державної влади щодо охорони навколишнього природного середовища, а також здійснювати аналіз практики застосування законів щодо запобігання корупції у сфері охорони і раціонального використання надр, водних ресурсів.

Не пропустіть:  Депутати пропонують штрафувати за викидання відходів у неналежних місцях

Зі слів Немировського, рішення про створення підкомітету з питань запобігання і протидії корупції в екологічній сфері планується прийняти на засіданні комітету 20 вересня.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir