Херсонська область отримала проект Стратегії поводження з побутовими відходами

Департамент екології та природних ресурсів Херсонської Облдержадміністрації розроблено Стратегію, яка зможе врегулювати поводження з твердими побутовими відходами в області.

По це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

“Основним стратегічним напрямком політики в секторі управління відходами у короткостроковій перспективі має бути закриття дрібних звалищ і великих некерованих полігонів з одночасним облаштуванням регіональних полігонів ТПВ”, – міститься у тексті проекту стратегії.

У рамках реалізації стратегії передбачається умовний розподіл території Херсонської області на 6 зон, в кожній з яких передбачається будівництво регіонального полігона ТПВ з подальшим будівництвом сміттєпереробного комплексу, сміттєперевантажувальних станцій і кількох невеликих майданчиків зі збирання, сортувальня і навантаження у сміттєвози ТПВ для громад.

Проект стартегії поводження з твердими побутовими відходами у Херсонській області на 2018 – 2020 роки буде найближчим часом винесено на затвердження членів засідання колегії ОДА.

Не пропустіть:  На ВУМ запустили комплексний курс про поводження з побутовими відходами

Довідка: 
Щороку в Херсонській області утворюється понад 250 тис. тонн твердих побутових відходів.

На території регіону розташовано 329 місць видалення ТПВ, з них тільки 64 паспортизовані.

На полігонах та сміттєзвалищах Херсонської області тверді побутові відходи приймаються без зважування, видалення (захоронення) здійснюється з порушенням технологічного регламенту без попереднього сортування. Також у жодному населеному пункті області не впроваджено систему роздільного збору ТПВ.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir