Кабмін затвердив Енергостратегію України до 2035 року

Кабінет Міністрів України затвердив Енергетичну стратегію України до 2035 року з умовою триденного доопрацювання цього документа.

Під час розгляду питання на засіданні уряду в п’ятницю віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон висловив зауваження в частині стимулювального регулювання та ціноутворення на енергетичне вугілля.

 

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на початку червня оприлюднило проект Енергетичної стратегії України до 2035 року “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність”.

Згідно з документом, АЕС до 2035 року мають забезпечувати 50% генерації електроенергії в країні, відновлювані джерела – 25%, велика гідроенергетика – 13%, решту обсягів вироблятимуть ТЕС.

На думку авторів документа, Україна має трансформувати свою газотранспортну інфраструктуру для активнішої інтеграції з європейською, залучення до системи безпеки постачань Центральної Європи.

Не пропустіть:  Перетворення об'єкта "Укриття" на ЧАЕС в екологічну безпечну систему є одним з пріоритетних напрямків екологічної політики України, - Володимир Кістіон

“В основі нової енергетичної політики країни досить амбітні цілі – зниження енергоємності економіки у два рази до 2030 року, збільшення українського виробництва як традиційних, так і альтернативних джерел енергії”, – пояснив віце-прем’єр.

У проекті Енергостратегії також зазначено, що Україна ставить перед собою за мету перенести точку прийому-передачі транзитних обсягів газу із західного на східний кордон. Цієї мети планується досягти шляхом переговорного процесу в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ. Водночас автори документа сумнівається у збереженні транзиту російського газу після 2019 року.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir