Люди вчинили самосуд через недотримання екологічних правил птахофабрикою Косюка (Фото, відео)

Екологічний суд Лінча на Дніпропетровщині: в ніч на 19 червня під час спроби скинути відходи птахофабрики «Оріль-лідер» у річку Оріль поруч з Єлизаветівкою, водій трактора був атакований невідомими особами, а сам транспортний засіб був підпалений з допомогою «коктейлів Молотова».

Про це повідомляє «Екопростір» з посиланням на Екологічну громадську раду Дніпропетровської ОДА.

Птахофбарика «Оріль-лідер» належить до підприємства «Миронівський хлібопродукт» Юрія Косюка.

«Трактор з цистерною атакували троє невідомих при спробі запхатися під міст. Перша пляшка «коктейлю Молотова» влетіла в кабіну, розбивши добове скло трактора. Відразу все запалало, водій випригнув з трактора і побачив ще одну пляшку, яка летіла в трактор. Невідомі вигукували погрози на його адресу і обіцяли вбити наступного разу. Водій дістав опік обличчя і руки», – повідомив голова Єлизаветівки Максим Голосний.

Коментуючи ситуацію голова не назвав причину того, що сталося. Натомість, видання подало свою версію причин. Підпал спровокували, на думку Екологічної ради, дії самого підприємства «Оріль-лідер».

«Є очевидним, що припинити забруднення навколишнього середовища з боку птахофабрики «Оріль-Лідер» у законний спосіб не виявляється можливим. З боку правоохоронних органів не відбувається жодних слідчих дій. Заклики до керівництва, численні наради та екологічні перевірки не призвели до покращення – несанкціоновані скиди відходів на поля, в посадки та річки з боку підприємства тривають. Це відбувається переважно вночі. Тому обурені мешканці, чиї Конституційні права постійно порушуються, вимушені звертатися до таких заходів громадянської непокори. І, напевно, це тільки початок…», – йдеться в повідомленні.

 


Нагадаємо, в Україні прийнято нову процедуру оцінки впливу на довкілля.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir