Європейський тиждень сталої енергії стартує 19 червня у місті Славутич

19 червня 2017 року о 10:30 у м. Славутич (Київська область) відбудеться урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що розпочнеться із церемонії підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами.

У церемонії відкриття Тижня та підписання Угоди мерів візьмуть участь Томас Фреллесен – заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, Геннадій Зубко – Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Юрій Фомічев – Славутицький міський голова та  Володимир Гаразд – Президент Асоціації «Енергоефективні міста України».

У рамках заходу 19 червня об 11:00 розпочне роботу міжнародна конференція «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра». У панельних дискусіях візьмуть участь багато провідних українських і зарубіжних експертів. Учасники обговорять головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, ключові аспекти термомодернізації будівель та потенціалу застосування нових європейських будівельних стандартів, програми та проекти підтримки Угоди мерів 2020-2030.

Захід організовано АЕМУ спільно зі Славутицькою міською радою за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, проекту «Угода мерів Схід» (CoM East) та програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти» (CoM-DeP), що фінансуються ЄС, а також проектів, що фінансуються Урядом Німеччини та впроваджуються GIZ.

Європейський тиждень сталої енергетики – це ініціатива ЄС, започаткована 2006 року. Тоді до святкувань долучились сотні учасників – як прості громадяни, так і організації та інституції. Відтоді щороку наприкінці червня по всіх Європі проходять заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Вони сприяють поширенню найкращих практик, надихають на нові ідеї та об’єднують задля досягнення завдань ЄС щодо енергетики та цілей, що пов’язані зі зміною клімату.

Україна вперше долучилася до Тижня сталої енергетики у 2011 році.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir