Лідери екологічних НУО закликають Порошенка підписати закон про оцінку впливу на довкілля

Представники екологічних громадських організацій просять президента Петра Порошенка підписати закон України “Про оцінку впливу на довкілля”, який був прийнятий Верховною Радою 23 травня.

Відповідне звернення підписала низкао організацій екологічного спрямування, серед яких МБО “Екологія-Право-Людина”, ВЕГО “МАМА-86”, Національний екологічний центр України, ГО “Бюро екологічних розслідувань”, МБО “Зелене досьє”, Фонд дикої природи (WWF) та інші.

Президент України повинен стати на сторону цивілізованого ведення бізнесу, на сторону конституційного права громадян України на безпечне життя і здоров’я довкілля“, – сказано у документі.

Автори звернення наголошують, що розвиток економіки не може відбуватися за рахунок злоров’я українців та обмежених природних ресурсів.

Принципи сталого розвитку передбачають збалансоване поєднання економічної, екологічної та соціальної складових, і Україна у своїх євроінтеграційних прагненнях повинна реалізовувати всесвітньо визнані принципи сталого розвитку і не дозволяти нечесному бізнесу отримувати прибутки за рахунок здоров’я українців“, – акцентують вони.

У листі йдеться, що президент зобов’язаний підписати закон “Про оцінку впливу на довкілля”, оскільки він запроваджує чесні правила гри для бізнесу та гарантує екологічну безпеку народу України.

Не пропустіть:  Нових енергоблоків ГЕС без екологічної експертизи не будуватимуть, - Семерак

Закон відповідає кращим європейським традиціям цього правового інституту і забезпечує довгоочікувану належну імплементацію в Україні Оргуської конвенції та Конвенції Еспо, а також Директиви Європейського Парламенту та Ради про оцінку впливу окремих державних і приватних проектів на навколишнє середовище.

Зазначимо, що законопроект був переданий на підпис президенту 1 червня, тому підписати його потрібно не пізніше 16 червня.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir